Medlem av

Vi samarbetar med

Som medlem i Kungsbacka Dansklubb får du rabatt när du handlar skor hos

Får jag lov?

6 oskrivna regler du måste känna till

innan du bjuder upp.

Det är mycket att tänka på inför en danskväll. Det är inte bara skor och parkett som skall vara i symbios, också alla dolda och öppna regler är bra att känna till inför den optimala danskvällen.
Thomas Deutgen, känd radio- och tv-profil, ger här de viktigaste råden inför alla härliga dansevenemang.
1. Nobba Inte.
Du står där i godan ro och njuter av folkvimlet. Plötsligt står hen där och bjuder upp. Ja tack, säger du med din finaste min och sen glider ni ut på dansgolvet. Även om du är lite trött, rentav svettig så nobbar du inte. Men som alltid gäller reglerna ihop med undantag! Om hen är stupfull och vinglar fram kan du vifta bort hen, först diskret och sen ytterst indiskret. Hen är full och kommer inte att minnas
(i bästa fall) utan går vidare till nästa intet ont anande offer (i värsta fall).
2. En dans är mer än en dans.
Foto: Mostphotos
Den här rubriken skall inte missförstås. Det är inte en signal till senare aktiviteter. Nej snarare ett bra komihåg om du inte är så rutinerad på dansgolvet. En dans är nämligen alltid två låtar och för att inte komma in fel i hela dansrotationen så spelar banden ALLTID, utan undantag (det har varit på samma sätt sedan 1967) två lugna låtar och sen två snabba följt av två lugna och så håller det på tills samtliga dansband dött ut. Börja med de lite långsammare låtarna och öka sen. Tids nog blir du svettig.
3. Låt bli din danspartners privata delar (läs tafsa inte!)
Helt onödigt råd, men man vet aldrig. Dansen är inte ett tillfälle till närgången experimentlusta. Det får bli en följd av dansen om båda är med på noterna. Det är inte kul för någon att på dansgolvet att bli slickad i örat, smekt i håret eller känna hur behåbandet släpper. Dans är dans. Om du är besvärad är det bara att lämna direkt på dansgolvet, då slår råd tre ut råd ett på momangen.
4. Dansa åt rätt håll.
Dansa är som att titta på klockan, fast tvärt om. Du rör dig motsols i lokalen. Min första danskväll blev inte så bra eftersom jag rörde mig åt fel håll och krockade därmed med 300 andra par. Inte bara det, jag blev snabbt väldigt impopulär. Ska du t ex bugga kan det vara bra att hålla sig mer åt mitten av dansgolvet. Dans är som att köra bil, uppsikt framåt. Kavajgubbar: håll inte vänsterarmen och man behöver inte fösa bort framförvarande par. Ett leende och hålla in på steget fungerar också.
5. Lämna träningskläderna hemma.
Jag anser bestämt att dans är en fest. Många som går ut idag ser dansen som ren motion. Bandet är en taktmaskin, golvet en motionscykel och partnern en bänkpress. Till det har man lämpliga kläder så som träningsbyxor, t-shirt och svettband. Om det tycker jag inte. En snygg skjorta och lite lördagsfint är inte fel- Träningspasset får vara någon annanstans. Skor är förstås helt fritt val, oftast är det ju parkettgolv och antingen tar du en sula som ger dig fritt glid(tänk Charlotte Kalla)eller så en sko med sula som suger fast (tänk den som kommer sist i Vasaloppet). Bara att välja.
6. Glöm inte att ha kul.

Händelser i dag och i morgon.

Kalendern är tom.
Klicka på texten.